Er ligt bijna elke nacht een ander kind in ons bed ...

  • door Mama

Ons bed zou altijd ons bed blijven. Mijn ingebeelde kids zouden NIET bij ons komen liggen. Yeah right! We zijn drie kids verder en in ons bed ligt bijna elke nacht een ander kind.

Soms liggen er zelfs twee kinderen in ons bed

Je kent het wel. De ene heeft een nachtmerrie, de andere koorts en de derde wil liever in 'het grote bed'. Ik weet niet hoe ze het doen, maar ze wisselen elkaar af, dus is er meestal plaats voor een kind. Soms liggen er zelfs twee.

Nu is het zo dat hoe ouder ik word, hoe sneller ze in bed mogen. Want liefst wil ik geen vijf keer opstaan. Ik heb mijn slaap namelijk echt nodig.

Maar praktisch is het natuurlijk niet. Dan vliegt er midden in de nacht een arm tegen je hoofd of ligt er een been in je nek. Dan palmt een kind al je plaats in en heb je zelf nog zo'n 5 centimeter. Goed slapen doe ik niet, maar dat is nog altijd beter dan helemaal niet slapen.

Gezond zo samen slapen

Had ik vroeger ooit gedacht dat ik dat ging toelaten? Never. Maar ik had ook niet gedacht dat ik dat ik mijn kids zou omkopen.

Het schijnt wel gezond te zijn dat samen slapen. Je voelt je veiliger en je stresshormoon verlaagt. Ik ben er nog niet aan uit of het voor mij ook zo gezond is.

Het ding is gewoon: we hebben een groter bed nodig.

Manlief slaapt erg vast

Terwijl de man bij vriendinnen dan vaak verhuist naar het bed van het kind, is dit hier niet zo. Manlief merkt meestal pas tegen de ochtend dat er weer een kind in bed ligt. Want hij slaapt erg vast.

Dan zegt hij dat ik ze gewoon wat langer moet laten huilen. Maar nee, ik laat ze niet huilen. Ik wil dat ze zich veilig voelen. En we gaan ook het risico niet nemen dat er nog een kind wakker wordt!

Hoe gaat dat slapen bij jullie?

Groetjes van een slaperige moeder

 

Deze blog verscheen eerder op Miekids.