Waarom wij grote fan zijn van LEGO DUPLO

  • door Mama

LEGO DUPLO is hier al een aantal jaren een vaste waarde in de speelgoedhoek. De collectie begon met een doosje basisstenen toen onze oudste anderhalf was. Ondertussen is hij er zeven en kleine broer vijf, werd onze collectie behoorlijk uitgebreid, en wordt er nog regelmatig gebouwd en gespeeld dat het een lieve lust is.

Een speelkamer zonder LEGO DUPLO, dat is een beetje als een café zonder bier. DUPLO-blokken horen er gewoon bij – dat was al het geval toen ik zelf een klein meisje was dat met de blokken speelde, en dat zal ook nog zo zijn als ik ooit kleinkinderen heb.

Logisch ook, er zijn tal van redenen om fan te zijn van LEGO DUPLO.

Kwaliteit

Eerst en vooral is het gewoon heel kwalitatief en degelijk speelgoed. Bewijs daarvan? Onze kinderen spelen bij de grootouders standaard met LEGO DUPLO waar wij als kind nog mee hebben gespeeld. Dertig jaar later, en het lijkt nog als nieuw.

Ik hoor het ook vaak in mijn omgeving: “Ik ga de speelhoek dan eens onder handen nemen en één en ander weg doen. Maar niet de LEGO DUPLO, die hou ik voor als ik kleinkindjes krijg!”

Het is bijna een unicum, in onze wegwerpmaatschappij, om speelgoed te hebben dat over de generaties heen kan gebruikt worden. Geweldig toch?

Uitbreiding

Wat wij er daarnaast heel leuk aan vinden, is dat alles compatibel is met elkaar. Het is altijd leuker om te investeren in de uitbreiding van een collectie, dan telkens weer losse stukken speelgoed toe te voegen, vinden wij.

Doordat alles met elkaar gecombineerd kan worden, kunnen de kids hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zo wordt er hier al eens een dierentuin gebouwd met een treinspoor errond. Want waarom zou je je beperken tot 1 doos, als je alles gewoon eindeloos kan combineren?

Groeit mee

Het is ook heel fijn om te zien hoe je kind en zijn manier van spelen evolueert. Als peutertje werden er nog moeizaam een paar blokjes op elkaar gestapeld, wat later stonden die peutertjes trots naast hun reuzentoren, en ondertussen zijn het echte architecten die ingewikkelde gebouwen uit hun mouw schudden.

En het blijft niet bij dat bouwen alleen: hun fantasie wordt ook geprikkeld en al snel ontstaan de wildste avonturen en verhalen. Heerlijk om naar te kijken!

onderzeeër

Avontuur met onderzeeër

De nieuwste aanwinst in onze collectie? Avontuur met onderzeeër. Wat deze set extra leuk maakt, is dat die ook bedoeld is voor in het bad. De duikboot blijft namelijk drijven en maakt bubbels, en ook de walvis en de vis maken belletjes in het water.

Dat werd meteen op heel wat enthousiasme onthaald door onze jongste, die prompt het bad in wou om dat allemaal uit te testen. En zoals altijd maken de details het helemaal af, zoals de duiker mét snorkel én zwemvliezen: geweldig toch!

Yep, de onderzeeër bevestigt het weer: wij zijn fan!

Duplo
Duplo

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGO DUPLO. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.