Nele De Ganseman

Nele De Ganseman is pedagoge en verbonden aan de Odisee hogeschool. Daar geeft ze les aan de opleiding Gezinswetenschappen omtrent opvoedkundige thema’s en begeleidt ze studenten in hun droom om hulpverlener te worden.

Daarnaast is ze de bezieler van Sprankelcoaching, waar ze onder andere trajecten op maat opzet rond omgaan met stress, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze begeleidt mensen in het vinden van rust bij zichzelf en in hun gezin, zowel individueel als in groep, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Over het vinden van rust bracht ze in 2020 een boek uit bij Lannoo: Rust – 25 manieren om de drukte in het gezin te verzachten. In dit boek laat ze aan de hand van heel concrete handvatten onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien. Je leest er ook hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

Nele is als freelance medewerker verbonden aan zitdazo en geeft onder meer assertiviteitstrainingen voor kinderen vanaf zes jaar. Daarnaast werkt ze samen met organisaties als de Gezinsbond of de Koning Boudewijnstichting voor het geven van lezingen, trainingen en webinars over diverse thema’s.

En last but not least is Nele ook mama van twee jongens in de lagere school. Samen met haar man en de twee kinderen probeert ze elke dag om warm nest te creëren en vooral ook samen te groeien in het imperfecte.

Voor Mama Baas schrijft Nele onder meer over zelfvertrouwen, assertiviteit, rust maar ook over de kleine en grote emoties bij kinderen (woedebuien, onzekerheid, faalangst, verdriet, koppigheid, …) en volwassenen (stress, onzekerheid, faalangst, schuldgevoel, …).