Joke

Ik werk als leerkracht Engels en PAV. 

Ik voel dagelijks een grote nood aan absurdisme. Ik bekijk het leven graag door een relativerende, op het woord gerichte en nogal theatrale bril. Ik ben redelijk zeker dat ik een paar laagjes persoonlijkheid heb die vaak niet of verkeerd worden begrepen, en dat vind ik fijn zo, het maakt het leven boeiend en vaak erg amusant. 

Ik houd van woorden en van poëzie in het wezen der dingen. En van sarcasme, onder het motto: Hello, little ray of pitch black crow! 

Mijn favoriete activiteit is expressieve boekjes lezen met mijn kinderen, schrijven en verzinnen, scrapboeken. 

Bij mijn vrienden waardeer ik spitsvondigheid, passie voor hun vak/kennisveld en eerlijkheid het meest. Een gevoel voor humor kan ook nooit geen kwaad. 

Ik ben altijd te vinden voor een diepbadglas wijn in combinatie met een openhartig gesprek. Wijn en woorden, ze zijn in hun fijne combinatie als de rode loper naar mijn hart. 

Mijn favoriete “power songs” zijn ‘Vogue’ van Madonna en ‘Sinnerman’ van Nina Simone.   

Mijn favoriete citaat is “One must still have chaos in oneself to be able to give birth to a dancing star” van Friedrich Nietzsche. Ik ben er zeker van dat iedereen dat citaat anders interpreteert en er z’n eigen mentale beeld bij kan vormen, dat vind ik een heerlijke dichterlijke gedachte.